Få en inkomst från affiliateprogram

Ett av de bästa sätten att tjäna pengar på är att gå med i ett affiliateprogram, särskilt om du redan har en blogg eller en hemsida som du kan använda för att marknadsföra dina produkter på.

Man kan säga att ett affiliateprogram är en sorts tjänsteförmedlare. Återförsäljare vänder sig till affiliateprogrammen för att marknadsföra sina produkter, medan programmen värvar personer som gör reklam för dessa produkter på sina hemsidor i utbyte mot provision. Vissa affiliateprogram marknadsför även sina egna produkter.

För dig som har en blogg eller en hemsida innebär detta att du har en fin möjlighet att tjäna pengar genom att bli affiliate, d.v.s. gå med i ett affiliateprogram. Hur mycket provision du får varierar, och varje program har ju sitt egna upplägg, så det gäller att testa sig fram och hitta just den verksamhetstypen som passar en bäst. Vissa kanske är bra på att dra mycket trafik, då kanske det är bäst att hitta ett affiliateprogram som erbjuder betalt per klick eller per visning, andra kanske är bättre på att nischa in sig på mer rent sälj, då gäller det att hitta ett affiliateprogram som betalar provision för varje försäljning.

Det handlar helt enkelt om att hitta sin nisch, något som kan ta lite tid i början, men när man väl kommer igång och ser slantarna rulla in på kontot blir det lätt att man fortsätter med affiliateprogram för att en vacker dag eventuellt sitta på playan i Thailand med en paraplydrink, med laptopen bredvid och en stadig och rejäl inkomst…

Read More