Optimera din hemsida (del 2)

I vårt förra blogginlägg skrev vi om hur du optimerar själva hemsidan för att den ska synas bättre på Google och andra sökmotorer. Här ska tjänapengaronline24.se istället visa dig hur du kan hamna högre upp på sökmotorerna och få fler besökare genom att vidta vissa åtgärder utanför hemsidan, något som kallas för Off Page SEO.

Off Page SEO för nybörjare

I grund och botten handlar Off Page SEO om att få folk att upptäcka din sajt så att de börjar länka till den från andra sajter och bloggar. Det är nämligen så att Google gillar länkar eftersom det är ett mått på hur populär en hemsida är, så ju fler länkar den har desto högre rankas den av Google och andra sökmotorer.

 • Marknadsför din hemsida på nätet. Sprid ryktet om den på Twitter, Facebook, Instagram och på andra sociala nätverk där det är enkelt att synas. Det gör att folk får upp ögonen för din hemsida vilket ökar chansen att den får besökare och kan göra att folk börjar länka till den. Google värderar inte länkar från sociala nätverk så högt (vissa säger att sådana länkar inte alls har någon betydelse) men det kan ge en fin spridningseffekt som kan göra att andra bloggar och hemsidor kanske börjar länka till dig.
 • Tipsa om din hemsida på olika forum som diskuterar ämnen som relaterar till din hemsida. Det kan ge både besökare från forumet och även länkar i långa loppet.
 • Blogga med en bloggtjänst och länka till dina hemsidor från den. Då finns det också en god chans att dina läsare börja lägga märke till din hemsida och kanske börjar länka till den.
 • Du kan även börja bygga så kallade stödsajter/satellitsajter som skriver om liknande produkter som dina huvudsajter försöker sälja och sedan länka från dem till dina huvudsajter. Du bör emellertid inte överdriva det här för sedan Googles algoritm Penguin 3.0 släpptes i höstas har massor av sajter börjat straffas för att de har för många spammiga länkar från satellitsajter.
 • Länkkataloger. Det finns en massa länkkataloger ute på nätet där du kan presentera din sajt och sedan få en länk ifrån. Det ger inte så mycket länkkraft men många har det ändå som en liten grund att stå på.
 • Länkbyte. Då kan kontakta en hemsida som har en liknande nisch och fråga om ni kan länka till varandra.
 • Köp av länkar. Det finns även sajter som rankar högt som säljer länkar. Dessa länkar brukar Google värdera högt, men var noga med vem du köper länken av så du inte blir lurad.
 • Du kan även använda dig av Googles suveräna annonssystem Adwords som gör att din sajt kan synas i annonsfälten hos Googles sökmotor när någon söker på de nyckelord du registrerat.

Read More

Starta en affiliate shop

Här på tjänapengaronline24.se har vi redan visat dig hur du gör om du vill bli affiliate, men här tänkte vi visa dig hur drastiskt du kan öka dina intäkter genom att starta en affiliate shop.

En uppdatering: Jag håller på att skriva en guide till att bli en duktig affiliate. I denna guide kommer du kunna lära dig hur du bygger en affiliateshop. Läs mer här.

Vad är en affiliate shop?

En affiliate shop ser ofta ut som en vanlig webbshop, men istället för att du själv säljer produkterna är det någon annan som gör det. Om du har en affiliate shop har du bilder på produkten och produktbeskrivningar precis som i en vanlig webbshop. Vid produkten placerar du även en knapp som det står ”köp” eller ”till butik” på och när folk klickar på den hamnar de på den riktiga butikens hemsida direkt där produkten finns. Om de sedan köper produkten får du en viss procent av köpet.

Fördelar med affiliate shop

 • Du behöver inget varulager och riskerar därför inte att förlora några pengar. Allt du behöver offra är tid för att skapa hemsidan.
 • Du får även betalt för andra köp som görs hos din affiliatepartner. När någon slussas till den riktiga webbshopen och sedan köper en massa andra produkter där får du betalt även för de köpen.
 • När man länkar direkt till olika produkter brukar man få fler köp.

Att tänka på

 • Se till att din affiliate shop verkligen ser ut som en riktig webbshop.
 • Använd inte gratistjänster när det gäller hosting. Skaffa istället ett webbhotell.
 • Nämn aldrig i texten att du bara länkar till andra butiker, men ljug inte heller och påstå att det är din sajt som säljer produkterna.
 • Fyll på med produkter regelbundet så att de återkommande besökarna blir nöjda och för att din sajt ska behålla (eller förbättra) sin placering hos Google.
 • Kopiera aldrig produktbeskrivningen som finns i butiken, det kan förstöra din placering på Google. Skriv en unik text istället.
 • Var affiliate för många butiker så att du kan skapa en riktigt stor affiliate shop som till och med kan bli större än de riktiga webbshoparna. Ett stort utbud lockar folk.
 • Det finns färdiga mallar för affiliateshoppar i WordPress, men vi på tjänapengaronline24.se tycker att det är bättre att designa inläggen själv med bilder, knappar och affiliatelänkar. Mallarna är nämligen inte alltid så SEO-vänliga.

Read More

Få en inkomst från affiliateprogram

Ett av de bästa sätten att tjäna pengar på är att gå med i ett affiliateprogram, särskilt om du redan har en blogg eller en hemsida som du kan använda för att marknadsföra dina produkter på.

Man kan säga att ett affiliateprogram är en sorts tjänsteförmedlare. Återförsäljare vänder sig till affiliateprogrammen för att marknadsföra sina produkter, medan programmen värvar personer som gör reklam för dessa produkter på sina hemsidor i utbyte mot provision. Vissa affiliateprogram marknadsför även sina egna produkter.

För dig som har en blogg eller en hemsida innebär detta att du har en fin möjlighet att tjäna pengar genom att bli affiliate, d.v.s. gå med i ett affiliateprogram. Hur mycket provision du får varierar, och varje program har ju sitt egna upplägg, så det gäller att testa sig fram och hitta just den verksamhetstypen som passar en bäst. Vissa kanske är bra på att dra mycket trafik, då kanske det är bäst att hitta ett affiliateprogram som erbjuder betalt per klick eller per visning, andra kanske är bättre på att nischa in sig på mer rent sälj, då gäller det att hitta ett affiliateprogram som betalar provision för varje försäljning.

Det handlar helt enkelt om att hitta sin nisch, något som kan ta lite tid i början, men när man väl kommer igång och ser slantarna rulla in på kontot blir det lätt att man fortsätter med affiliateprogram för att en vacker dag eventuellt sitta på playan i Thailand med en paraplydrink, med laptopen bredvid och en stadig och rejäl inkomst…

Read More

Tjäna pengar som affiliate (del 2)

Jag fortsätter nu artikelserien som behandlar ämnet hur man kan tjäna pengar som affiliate. I denna del kommer jag främst prata om hur man väljer sökord.

1. Tänk alltid ROI (Return of investment). Med det menar jag att du ska förstå att allt har sitt pris, som man oftast i SEO-branschen betalar med valutan tid. Du kan öppna en webbplats som säljer bär, och du kan tjäna stora pengar på den. Men kollar man på hur mycket tid och pengar du investerat i det, kommer ROI vara mycket låg. ROI kan exempelvis vara låg pga hög konkurrens, liten vinstmarginal och för lite sökvolym. Det är därför bättre att rikta in sig på ett sökord som har hög ROI, så att du kan tjäna lika mycket pengar, fast med mindre investering.

Kolla alltid upp marknadens:

 • Provision
 • Köpkraft
 • Sökvolym
 • Konkurrens

2. När man pratar om målgrupp och köpstyrka i ett sökord så menar man vilket sökord som kommer ge dig mest inkomst per besökare.  Detta i sig har inget att göra med ROI utan betyder bara hur starkt ditt sökord är, oavsett hur mycket du investerat i det.

Din uppgift är att hitta det sökord som den köpstarkaste målgrupp använder sig av. Du vill inte ha besökare som bara vill ha information om en produkt, du vill ha besökarna som vill köpa en produkt.

Ett exempel:

Om din sajtidé/affärsidé är att sälja webbhotell så kan du inte använda dig av sökordet ”gratis webbhotell.” Du vill hellre marknadsföra dig på ”köp webbhotell”. Visst är det självklart, men ändå tänker man inte alltid på det.

Ett stort misstag många gör är att rikta in sig på sökordet ”billiga”. Dessa söktermer ger bra ROI när du har en fast provision per sale, men mindre bra när det är procentbaserad provision. Har du en fast provision, skall du definitivt rikta in dig på de billiga söktermerna då det är lättare att förmedla ett köp när det handlar om småpengar.

Om du får 50 kr för varje sale du drar in, så kvittar det hur mycket besökaren handlar för. Desto dyrare produkter du lägger upp på sajten, desto mindre chans är det att besökarna handlar.

Sponsrar du annonsörer som ger dig en procentbaserad provision på 10% så vill du inte ha besökarna som handlar för 10 kr, du vill ha besökarna som handlar för 1 000 kr.

Kom ihåg att det är svårt att hitta ett lönsamt sökord med låg konkurrens. Det kräver kunskap, research och en viss gnutta tur.

Att ge sig in i exempelvis smslån är inte så smart om du är ny affiliate. Sms lån är ett nisch så är mycket konkurrensutsatt eftersom det är rätt bra provision och cash i nischet. Många sajter inom sms lån är sajter där du kan jämföra olika sms lån.

Read More

Tjäna pengar som affiliate (del 1)

Jag tänkte skriva några olika delar om hur man tjänar pengar på affiliates. Guiden är främst till för nybörjare, så är du redan igång med affiliatemarknadsföring så är risken stor att du inte får ut särskilt mycket av detta.

Att komma igång

Att tjäna pengar på affiliates är svårt i början men lätt när du väl kommit igång och förstått hur allt fungerar.  När jag började min tjäna-pengar-på-internet-karriär så började jag med att lägga upp Google annonser eftersom det var lättast. Efter man förstått hur det fungerade, drog in några hundralappar per månad, så hade man motivationen att gå över till affiliates. Det är alltså ett hett tips att börja med nåt lättare som inte är lika komplicerat.

Steg:

1. Skapa en nischad webbplats där du har en eller flera specifika och relaterade produkter att sälja. Blanda inte olika produkter. Har du en sajt om webbhotell ska du sälja domännamn, webbhotelll, dedikerade servrar, men inte t ex e-butiker.

2. Bli medlem i något eller flera affiliatenätverk. De affiliatenätverken jag använder hittar du till höger.

3. Hitta annonsören du vill använda dig av och ansök om partnerskap med denna.

4. Leta upp en banner eller textlänk du vill använda dig av. Du hittar dessa på ditt affiliatenätverk under respektive annonsör.

Att tänka på

 • Textlänkar presterar generellt bättre än bildbanners.
 • Det kan dröja innan du får din första sale eller lead. Jobba hela tiden på förbättringar för att leda kunden till ett köp eller lead. Tålamod är viktigt.
 • Få dig själv att framstå som en expert inom ämnet. Det ökar tillförlitligheten hos besökaren. Du vill få denne att tro att dina rekommendationer är bäst.

Fortsättning följer i del 2.

Read More