Placera dina annonser rätt

När du har kommit igång med din hemsida och ska börja placera affiliateannonser på den är det inte bara att slänga upp dem var som helst på sidan. Du bör placera dem på ett sätt som gör att besökaren tydligt ser dem utan att det förstör intrycket av din hemsida. Om du placerar dina annonser på fel ställen riskerar du att förlora en massa pengar som du skulle kunnat dra in om du placerat dem rätt. Nu ska tjänapengaronline24.se ge dig några bra tips på var du bör placera dina affiliateannonser, Adsenseannonser och andra banners

Annonsplacering på bloggen

Om du har en seriös blogg vars syfte inte enbart är att tjäna pengar bör du inte vara alltför aggressiv i din annonsering. Besökaren ska inte mötas av en uppsjö av annonser så fort de landar på sidan utan annonserna bör smygas in på ett mer naturligt sett.

 • Om du har någon annons som du vill ska synas var än läsaren befinner sig på din blogg kan du lägga den högt upp till vänster eller höger om dina inlägg. En annons syns tydligast om den placeras i övre vänstra hörnet, det är därför som tidningsredaktionerna ofta placerar sin viktigaste nyhetspuff där (”övre vänstra” brukar de kalla placeringen) men på vissa bloggar kan placeringen kännas lite för aggressiv eftersom det då blir det första den seriösa besökaren ser. Om du vill vara mer blygsam bör du placera annonser till högre istället.
 • Du kan anpassa sidoannonserna efter ämne när någon landar direkt på ett visst inlägg. Om du använder dig av WordPress finns det plugins som du kan använda dig av för att anpassa dina Widgets för varje inlägg.
 • Använd dig gärna av textlänkar som du bakar in direkt i texten men överdriv inte. Bloggläsare tenderar att klicka på sådana länkar eftersom de verkligen läser det du skriver om.

Annonsplacering på affiliatesajten

Om du har byggt en sajt vars syfte enbart är att tjäna pengar behöver du inte alls vara lika blygsam som om du skulle haft en seriös blogg. Eller snarare du ska inte vara blygsam alls, där är det tydliga annonser som gäller.

 • Om du vill att folk ska låna pengar via din sajt bör alla långivare/lån tydligt synas redan på startsidan, alltså inte gömmas på någon undersida. Om du är affiliate för en massa långivare bör du göra en lång lista över dem på startsidan och kort info om deras lån. Helst ska besökarna kunna klicka sig vidare direkt via en länk som ger dem mer info om långivaren (som du har skrivit om på en undersida) direkt vid annonsen. Placera då den absolut största delen av din text efter annonserna.
 • Om du bara samarbetar med några annonsörer är det vettigt att placera annonserna bredvid varandra längst upp på sidan. Annonser som radas upp efter varandra till höger och/eller vänster om texten funkar också bra men det är inte fullt lika effektivt.
 • Ibland kan det funka att placera en tunn annons mitt i texten. Det är bara att prova dig fram.
 • Om du har listat en massa produkter på din hemsida (om du har en affiliateshop) bör du lista de hetaste produkterna på startsidan och/eller ha en slider längst upp som puffar för dem. Placera gärna ett sökfilter till höger om innehållet som gör att besökarna enkelt kan filtrera fram de produkter de är intresserade av.

 

Read More

Marknadsför din blogg

I vårt förra inlägg om Off Page SEO nosade vi lite på det här med marknadsföring av bloggar och hemsidor på nätet. Här tänkte vi fördjupa oss lite i ämnet eftersom det nu för tiden är viktigare än någonsin att marknadsföra sin hemsida. ”Fusklänkar” från tunna hemsidor som enbart är konstruerade för att man ska kunna länka från dem har fått ett mindre värde hos Google och i värsta fall kan du straffas om du bygger länkar på det här sättet. Så det bästa du kan göra om du vill att din hemsida ska synas är att marknadsföra den på nätet, då kan du både får besökare den vägen och även naturliga länkar.

Sju tips för dig som vill marknadsföra din blogg

 1. Använd Twitter. Det är relativt enkelt att få många följare på Twitter, i alla fall om ditt Twittrande känns intressant. Du bör inte enbart Twittra om din blogg eller hemsida utan du bör även vara personlig, sedan är det såklart inte fel att nämna eller länka till sin blogg/hemsida då och då. Tipsa gärna om intressanta blogginlägg eller artiklar du har skrivit. Det kan ge dig besökare och om de gillar din hemsida kan du även få länkar lite längre fram.
 2. Använd Facebook. Tipsa om din sajt och gör inlägg på din Facebooksida och skapa eventuellt en egen sida för din blogg. Om du har många Facebookvänner kan din marknadsföring på Facebook ge goda resultat.
 3. Använd alltid en signatur som innehåller din webbadress i dina mail. Det kan göra att många nyfikna får upp ögonen för din blogg eller hemsida.
 4. Avsluta gärna dina blogginlägg med en fråga till besökarna, till exempel ”vad tycker du?” Om du gör en lista med tips kan du fråga om dina läsare har fler tips att komma med.
 5. Registrera dig i olika forum där du kan engagera dig och hänvisa till något du har skrivit när folk diskuterar ett ämne.
 6. Använd dig av nyhetsbrev, till exempel via Get a Newsletter.
 7. Skaffa ett nätverk och lär känna andra bloggare. Ett bra sätt att göra det är att blogga på WordPress.com eller Blogger där man kan gilla andras inlägg och på så sätt få besökare till sin blogg. Då kanske du i bästa fall får möjlighet att gästblogga hos en stor blogg.

Read More

Optimera din hemsida (del 1)

Eftersom tjänapengaronline24.se i förta hand ger dig tips på hur du tjänar pengar online med hjälp av affiliatemarknadsföring och Adsense måste vi såklart ge dig en liten snabbkurs i sökmotoroptimering (SEO), för om du inte optimerar din hemsida för sökmotorerna kommer du helt enkelt inte att tjäna lika mycket.

I den här artikeln kommer vi fokusera på vad du kan göra på själva hemsidan (on page SEO) för att ranka högre på Google och andra sökmotorer.

On page SEO för nybörjare

Det här med SEO är en hel vetenskap som kan kräva omfattningen av en tjock bok om man ska få med allt som har med sökmotoroptimering att göra, så här tänkte vi bara visa dig hur du med några enkla knep kan förbättra din placering på sökmotorerna.

 • Titlar och rubriker. Se till att inläggets titel består av en h1 tag för sådana taggar gillar Google. Det är ju rubriken som visar vad inlägget handlar om. Huvudrubrikerna i inlägget bör vara i h2 och underrubriker i h3. Rubrikerna bör även vara relevanta för det som står under rubriken för om texten inte är relevant kan du missgynnas av Google, eller så kommer besökaren som har halkat in på din hemsida att hata den.
 • Skapa klockrena permalänkar. Varje undersida och inlägg får alltid sin egen webbadress som bör se ut så här: domännamn.se/namnet på inlägget. Om inläggets titel är för lång (som den inte bör vara!) bör du korta ner permlänkens namn något.
 • Tagga. Du kan lägga till taggar (till höger om textfältet om du jobbar med WordPress) som är relevanta för inlägget, det vill säga textens viktigaste nyckelord. Om du skriver om en viss produkt är det bra att ha med produkten som tagg.
 • Fetmarkera. Det kan också vara vettigt att markera textens viktigaste fraser eller ord med fet stil, men överdriv inte för det ser inte snyggt ut och är inte heller bra för sökmotorerna.
 • Länka mellan dina sidor och inlägg, inte minst från din startsida till dina undersidor. Du kan göra det från själva texten, i slutet av texten eller från en annan plats på startsidan. Och åter igen: överdriv inte!
 • Metabeskrivning – Du kan lägga till en kort säljande text som berättar vad inlägget/sidan handlar om under textfältet om du arbetar med WordPress och har installerat ett SEO-plugin. Denna beskrivning syns nämligen i träffarna på Google.
 • Installera SEO-plugins! Det här är mycket viktigt. Skaffa till exempel All in One SEO PACK eller SEO Ultimate som förenklar din SEO samt en XML Sitemap.
 • Bra och uppdaterat innehåll. Sist men inte minst bör du ha en snygg och informativ hemsida som ser proffsig ut och som innehåller bra material. Det uppskattas både av Google och av dina besökare. Se även till att uppdatera hemsidan med nytt innehåll med jämna mellanrum.

Read More