Tänk på det här innan du drar upp din sajt

Vi har många gånger skrivit om hur du kan tjäna pengar på din hemsida, men om du inte har en hemsida och vill skapa en, hur tusan ska du börja? Det ska vi tipsa dig om nu.

Tjäna pengar eller ha roligt?

Först bör du bestämma dig för vad som är viktigast för dig, att tjäna pengar på din hemsida eller bara skriva om något du är intresserad av eller brinner för. Tyvärr går de här sakerna inte alltid hand i hand. Om du till exempel vill skriva om Hmong-folkets sedvanor och historia kan det bli ganska svårt att dra in några större summor pengar. Det finns emellertid många som har lyckats tjäna ganska bra pengar på det de brinner för, t ex inom mode, träning, kost och så vidare, men då måste man verkligen skriva om intressanta saker som sticker ut lite och dessutom skriva medryckande.

Hitta din nisch

Det bästa är att hitta en balans mellan det som intresserar dig och det du kan tjäna pengar på. Om du vill skriva inom ett hårt konkurrensutsatt område bör du försöka hitta en nisch inom området. Istället för att skriva om heminredning i största allmänhet kanske du kan skriva om New England Inredning och nära angränsande områden.

Kolla om det finns annonsörer och kundunderlag för din nisch

 1. Ta reda på var pengarna finns. Registrera dig på flera affiliatenätverk och kolla vilka annonsörer som finns där. Om du är intresserad av hemredning eller bygg och vill nischa dig inom detta område ska du kolla hur många annonsörer som säljer produkter inom din nisch. Skulle du se att det finns en eller flera sådana annonsörer (och att de ger bra betalt) så är du på rätt väg.
 2. Ta reda på hur många som söker på de produkter och ämnesområden du vill skriva om på Google, det kan du göra med hjälp av Google Adwords sökordsplanerare. Om det är många som söker på viktiga sökord för din nisch är det bra, men kolla också hur stor konkurrensen är. Låg konkurrens är bra, hög konkurrens är mindre bra.
 3. Om konkurrensen är låg eller medel, många söker på din nisch och det finns pengar att hämta är det dags att sätta igång och planera hur hemsideupplägget ska se ut. Hur du gör det får du veta i nästa inlägg.

Read More

Optimera din hemsida (del 2)

I vårt förra blogginlägg skrev vi om hur du optimerar själva hemsidan för att den ska synas bättre på Google och andra sökmotorer. Här ska tjänapengaronline24.se istället visa dig hur du kan hamna högre upp på sökmotorerna och få fler besökare genom att vidta vissa åtgärder utanför hemsidan, något som kallas för Off Page SEO.

Off Page SEO för nybörjare

I grund och botten handlar Off Page SEO om att få folk att upptäcka din sajt så att de börjar länka till den från andra sajter och bloggar. Det är nämligen så att Google gillar länkar eftersom det är ett mått på hur populär en hemsida är, så ju fler länkar den har desto högre rankas den av Google och andra sökmotorer.

 • Marknadsför din hemsida på nätet. Sprid ryktet om den på Twitter, Facebook, Instagram och på andra sociala nätverk där det är enkelt att synas. Det gör att folk får upp ögonen för din hemsida vilket ökar chansen att den får besökare och kan göra att folk börjar länka till den. Google värderar inte länkar från sociala nätverk så högt (vissa säger att sådana länkar inte alls har någon betydelse) men det kan ge en fin spridningseffekt som kan göra att andra bloggar och hemsidor kanske börjar länka till dig.
 • Tipsa om din hemsida på olika forum som diskuterar ämnen som relaterar till din hemsida. Det kan ge både besökare från forumet och även länkar i långa loppet.
 • Blogga med en bloggtjänst och länka till dina hemsidor från den. Då finns det också en god chans att dina läsare börja lägga märke till din hemsida och kanske börjar länka till den.
 • Du kan även börja bygga så kallade stödsajter/satellitsajter som skriver om liknande produkter som dina huvudsajter försöker sälja och sedan länka från dem till dina huvudsajter. Du bör emellertid inte överdriva det här för sedan Googles algoritm Penguin 3.0 släpptes i höstas har massor av sajter börjat straffas för att de har för många spammiga länkar från satellitsajter.
 • Länkkataloger. Det finns en massa länkkataloger ute på nätet där du kan presentera din sajt och sedan få en länk ifrån. Det ger inte så mycket länkkraft men många har det ändå som en liten grund att stå på.
 • Länkbyte. Då kan kontakta en hemsida som har en liknande nisch och fråga om ni kan länka till varandra.
 • Köp av länkar. Det finns även sajter som rankar högt som säljer länkar. Dessa länkar brukar Google värdera högt, men var noga med vem du köper länken av så du inte blir lurad.
 • Du kan även använda dig av Googles suveräna annonssystem Adwords som gör att din sajt kan synas i annonsfälten hos Googles sökmotor när någon söker på de nyckelord du registrerat.

Read More

Starta en affiliate shop

Här på tjänapengaronline24.se har vi redan visat dig hur du gör om du vill bli affiliate, men här tänkte vi visa dig hur drastiskt du kan öka dina intäkter genom att starta en affiliate shop.

En uppdatering: Jag håller på att skriva en guide till att bli en duktig affiliate. I denna guide kommer du kunna lära dig hur du bygger en affiliateshop. Läs mer här.

Vad är en affiliate shop?

En affiliate shop ser ofta ut som en vanlig webbshop, men istället för att du själv säljer produkterna är det någon annan som gör det. Om du har en affiliate shop har du bilder på produkten och produktbeskrivningar precis som i en vanlig webbshop. Vid produkten placerar du även en knapp som det står ”köp” eller ”till butik” på och när folk klickar på den hamnar de på den riktiga butikens hemsida direkt där produkten finns. Om de sedan köper produkten får du en viss procent av köpet.

Fördelar med affiliate shop

 • Du behöver inget varulager och riskerar därför inte att förlora några pengar. Allt du behöver offra är tid för att skapa hemsidan.
 • Du får även betalt för andra köp som görs hos din affiliatepartner. När någon slussas till den riktiga webbshopen och sedan köper en massa andra produkter där får du betalt även för de köpen.
 • När man länkar direkt till olika produkter brukar man få fler köp.

Att tänka på

 • Se till att din affiliate shop verkligen ser ut som en riktig webbshop.
 • Använd inte gratistjänster när det gäller hosting. Skaffa istället ett webbhotell.
 • Nämn aldrig i texten att du bara länkar till andra butiker, men ljug inte heller och påstå att det är din sajt som säljer produkterna.
 • Fyll på med produkter regelbundet så att de återkommande besökarna blir nöjda och för att din sajt ska behålla (eller förbättra) sin placering hos Google.
 • Kopiera aldrig produktbeskrivningen som finns i butiken, det kan förstöra din placering på Google. Skriv en unik text istället.
 • Var affiliate för många butiker så att du kan skapa en riktigt stor affiliate shop som till och med kan bli större än de riktiga webbshoparna. Ett stort utbud lockar folk.
 • Det finns färdiga mallar för affiliateshoppar i WordPress, men vi på tjänapengaronline24.se tycker att det är bättre att designa inläggen själv med bilder, knappar och affiliatelänkar. Mallarna är nämligen inte alltid så SEO-vänliga.

Read More

Tjäna pengar på en webbshop

Hittills har vi här på tjänapengaronline24.se gett dig en massa bra tips på hur du kan tjäna pengar på din hemsida, men om du inte har en hemsida och inte har lust att göra en heller kan du alltid starta en webbshop istället! På sätt och vis är det också en slags hemsida, men den stora skillnaden är att du säljer produkterna själv istället för att göra reklam för andra som säljer dem. Du behöver inte heller fylla sidan med en massa textmaterial och behöver inte skapa webbshoppen själv utan kan skaffa en färdig e-butik. Det här är ett utmärkt sätt att tjäna pengar online, vare sig du bara behöver lite extrapengar eller vill hitta en framtida försörjning.

Så startar du en webbshop

1. Fundera på vad du ska sälja. Googla gärna runt på nätet för att se vilka produkter som säljer bra och hämta inspiration på importsajter som alibaba.com eller på eBay. Försök gärna hitta en nisch där konkurrensen inte är så stor. Ta kontakt med olika leverantörer både Sverige och utomlands för att se vilka priser de tar för produkterna så att du kan kalkylera på dina marginaler.

2. Skapa ett litet varulager. Kontakta leverantörerna för att se om du kan få varuprover som du kan sälja och fråga om du får beställa mindre kvantiteter i början. Om du satsar på låga priser istället för snabba leveranser kan du kanske beställa produkt för produkt från en återförsäljare i till exempel Hong Kong eftersom priserna brukar vara riktigt låga där, då slipper du sitta på ett lager. Tänk bara på att du ofta måste betala tull för import från länder utanför EU, men inte på alla produkter. Exempelvis digitalkameror är befriade från tullavgifter.

3. Skaffa en webbutiken. Du kan skaffa en färdig webbshop hos till exempel Textalk eller e-butik.se, annars är det bara att googla så hittar du fler alternativ. Dessa färdiga webbshoppar kan du anpassa efter dina önskemål. Du kan även använda dig av gratislösningar som osCommerce och Zen Cart.

4.  Sätt igång och sälj! När din webbshop är klar är det bara att invänta kunder, men det är inte alltid de hittar till din butik av sig själva. Sprid budskapet på facebook, i forum, betala för reklam på andras hemsidor och använd dig gärna av Googles annonssystem AdWords och AdSense. Det kommer du förmodligen tjäna på i längden.

Read More

3 sätt att tjäna pengar på din hemsida

Det är enkelt att tjäna pengar på internet, framförallt om du har en eller flera hemsidor. Det finns faktiskt de som försörjer sig på sina hemsidor och om du vill bli en av dem finns det två vägar att gå. Antingen slänger du upp massor av enkla hemsidor och tjänar lite på varje sida som tillsammans genererar stora pengar eller så försöker du skapa en stor sajt som intresserar många, en typ av hemsida som uppdateras nästan dagligen, som har ett rikt innehåll och som gärna handlar om något du brinner för.

Bli affiliate

Det första du bör göra när du vill tjäna pengar på dina hemsidor är gå med i ett eller flera affiliatenätverk.  Dessa nätverk har massor av annonsörer som vill marknadsföra sig på nätet. När du har gått med i ett affiliatenätverk kontaktar du de annonsörer du vill sammarbeta med via nätverket. Om du till exempel har en sajt om datorer vänder du dig till de företag som säljer datorer.

När du har lagt upp en annons på din hemsida får du betalt varje gång någon köper något av annonsören efter att ha de har klickat på annonsen eller så får du betalt per klick. När du har annonser på din hemsida har du blivit en affiliate.

Skaffa AdSense

AdSense är Googles annonssystem. När du vill använda dig av AdSense öppnar du först ett Google-konto (om du inte redan har ett) och registrerar dig. Sedan är det busenkelt att lägga Google-annonserna på din hemsida. Du får betalt varje gång någon klickar på annonserna.

Kontakta annonsören själv och marknadsför dig

Om du har en stor seriös hemsida med många besökare kan det ibland vara värt att vända sig direkt till vissa företag och erbjuda dem annonsplats. Om din hemsida är väletablerad och har ett gott renommé är det mycket möjligt att de nappar och då kan du eventuellt ta bra betalt för själva annonsplatsen, inte för hur många klick annonsen får. Det här kan vara riktigt lönsamt.

Du kan också marknadsföra dig själv via AdSense eller på Facebook om du har en riktigt bra hemsida. Det ger fler kunder och således mer pengar.

Read More

Få en inkomst från affiliateprogram

Ett av de bästa sätten att tjäna pengar på är att gå med i ett affiliateprogram, särskilt om du redan har en blogg eller en hemsida som du kan använda för att marknadsföra dina produkter på.

Man kan säga att ett affiliateprogram är en sorts tjänsteförmedlare. Återförsäljare vänder sig till affiliateprogrammen för att marknadsföra sina produkter, medan programmen värvar personer som gör reklam för dessa produkter på sina hemsidor i utbyte mot provision. Vissa affiliateprogram marknadsför även sina egna produkter.

För dig som har en blogg eller en hemsida innebär detta att du har en fin möjlighet att tjäna pengar genom att bli affiliate, d.v.s. gå med i ett affiliateprogram. Hur mycket provision du får varierar, och varje program har ju sitt egna upplägg, så det gäller att testa sig fram och hitta just den verksamhetstypen som passar en bäst. Vissa kanske är bra på att dra mycket trafik, då kanske det är bäst att hitta ett affiliateprogram som erbjuder betalt per klick eller per visning, andra kanske är bättre på att nischa in sig på mer rent sälj, då gäller det att hitta ett affiliateprogram som betalar provision för varje försäljning.

Det handlar helt enkelt om att hitta sin nisch, något som kan ta lite tid i början, men när man väl kommer igång och ser slantarna rulla in på kontot blir det lätt att man fortsätter med affiliateprogram för att en vacker dag eventuellt sitta på playan i Thailand med en paraplydrink, med laptopen bredvid och en stadig och rejäl inkomst…

Read More

Tjäna pengar som affiliate (del 2)

Jag fortsätter nu artikelserien som behandlar ämnet hur man kan tjäna pengar som affiliate. I denna del kommer jag främst prata om hur man väljer sökord.

1. Tänk alltid ROI (Return of investment). Med det menar jag att du ska förstå att allt har sitt pris, som man oftast i SEO-branschen betalar med valutan tid. Du kan öppna en webbplats som säljer bär, och du kan tjäna stora pengar på den. Men kollar man på hur mycket tid och pengar du investerat i det, kommer ROI vara mycket låg. ROI kan exempelvis vara låg pga hög konkurrens, liten vinstmarginal och för lite sökvolym. Det är därför bättre att rikta in sig på ett sökord som har hög ROI, så att du kan tjäna lika mycket pengar, fast med mindre investering.

Kolla alltid upp marknadens:

 • Provision
 • Köpkraft
 • Sökvolym
 • Konkurrens

2. När man pratar om målgrupp och köpstyrka i ett sökord så menar man vilket sökord som kommer ge dig mest inkomst per besökare.  Detta i sig har inget att göra med ROI utan betyder bara hur starkt ditt sökord är, oavsett hur mycket du investerat i det.

Din uppgift är att hitta det sökord som den köpstarkaste målgrupp använder sig av. Du vill inte ha besökare som bara vill ha information om en produkt, du vill ha besökarna som vill köpa en produkt.

Ett exempel:

Om din sajtidé/affärsidé är att sälja webbhotell så kan du inte använda dig av sökordet ”gratis webbhotell.” Du vill hellre marknadsföra dig på ”köp webbhotell”. Visst är det självklart, men ändå tänker man inte alltid på det.

Ett stort misstag många gör är att rikta in sig på sökordet ”billiga”. Dessa söktermer ger bra ROI när du har en fast provision per sale, men mindre bra när det är procentbaserad provision. Har du en fast provision, skall du definitivt rikta in dig på de billiga söktermerna då det är lättare att förmedla ett köp när det handlar om småpengar.

Om du får 50 kr för varje sale du drar in, så kvittar det hur mycket besökaren handlar för. Desto dyrare produkter du lägger upp på sajten, desto mindre chans är det att besökarna handlar.

Sponsrar du annonsörer som ger dig en procentbaserad provision på 10% så vill du inte ha besökarna som handlar för 10 kr, du vill ha besökarna som handlar för 1 000 kr.

Kom ihåg att det är svårt att hitta ett lönsamt sökord med låg konkurrens. Det kräver kunskap, research och en viss gnutta tur.

Att ge sig in i exempelvis smslån är inte så smart om du är ny affiliate. Sms lån är ett nisch så är mycket konkurrensutsatt eftersom det är rätt bra provision och cash i nischet. Många sajter inom sms lån är sajter där du kan jämföra olika sms lån.

Read More

Tjänapengaronline24.se

Hej. Mitt namn är Johannes Larsson, jag är 18 år gammal och bosatt i Stockholm. Medan jag studerar på Gymnasiet så tjänar jag pengar på internet. Det är en fin extrainkomst och det finns otroliga möjligheter att faktiskt ha denna typ av verksamhet som heltidsjobb och levebröd. På Tjänapengaronline24.se kommer jag skriva om hur jag har gått tillväga för att nått dit jag är.

Read More