Marknadsför din blogg

I vårt förra inlägg om Off Page SEO nosade vi lite på det här med marknadsföring av bloggar och hemsidor på nätet. Här tänkte vi fördjupa oss lite i ämnet eftersom det nu för tiden är viktigare än någonsin att marknadsföra sin hemsida. ”Fusklänkar” från tunna hemsidor som enbart är konstruerade för att man ska kunna länka från dem har fått ett mindre värde hos Google och i värsta fall kan du straffas om du bygger länkar på det här sättet. Så det bästa du kan göra om du vill att din hemsida ska synas är att marknadsföra den på nätet, då kan du både får besökare den vägen och även naturliga länkar.

Sju tips för dig som vill marknadsföra din blogg

  1. Använd Twitter. Det är relativt enkelt att få många följare på Twitter, i alla fall om ditt Twittrande känns intressant. Du bör inte enbart Twittra om din blogg eller hemsida utan du bör även vara personlig, sedan är det såklart inte fel att nämna eller länka till sin blogg/hemsida då och då. Tipsa gärna om intressanta blogginlägg eller artiklar du har skrivit. Det kan ge dig besökare och om de gillar din hemsida kan du även få länkar lite längre fram.
  2. Använd Facebook. Tipsa om din sajt och gör inlägg på din Facebooksida och skapa eventuellt en egen sida för din blogg. Om du har många Facebookvänner kan din marknadsföring på Facebook ge goda resultat.
  3. Använd alltid en signatur som innehåller din webbadress i dina mail. Det kan göra att många nyfikna får upp ögonen för din blogg eller hemsida.
  4. Avsluta gärna dina blogginlägg med en fråga till besökarna, till exempel ”vad tycker du?” Om du gör en lista med tips kan du fråga om dina läsare har fler tips att komma med.
  5. Registrera dig i olika forum där du kan engagera dig och hänvisa till något du har skrivit när folk diskuterar ett ämne.
  6. Använd dig av nyhetsbrev, till exempel via Get a Newsletter.
  7. Skaffa ett nätverk och lär känna andra bloggare. Ett bra sätt att göra det är att blogga på WordPress.com eller Blogger där man kan gilla andras inlägg och på så sätt få besökare till sin blogg. Då kanske du i bästa fall får möjlighet att gästblogga hos en stor blogg.

Read More