Optimera din hemsida (del 1)

Eftersom tjänapengaronline24.se i förta hand ger dig tips på hur du tjänar pengar online med hjälp av affiliatemarknadsföring och Adsense måste vi såklart ge dig en liten snabbkurs i sökmotoroptimering (SEO), för om du inte optimerar din hemsida för sökmotorerna kommer du helt enkelt inte att tjäna lika mycket.

I den här artikeln kommer vi fokusera på vad du kan göra på själva hemsidan (on page SEO) för att ranka högre på Google och andra sökmotorer.

On page SEO för nybörjare

Det här med SEO är en hel vetenskap som kan kräva omfattningen av en tjock bok om man ska få med allt som har med sökmotoroptimering att göra, så här tänkte vi bara visa dig hur du med några enkla knep kan förbättra din placering på sökmotorerna.

  • Titlar och rubriker. Se till att inläggets titel består av en h1 tag för sådana taggar gillar Google. Det är ju rubriken som visar vad inlägget handlar om. Huvudrubrikerna i inlägget bör vara i h2 och underrubriker i h3. Rubrikerna bör även vara relevanta för det som står under rubriken för om texten inte är relevant kan du missgynnas av Google, eller så kommer besökaren som har halkat in på din hemsida att hata den.
  • Skapa klockrena permalänkar. Varje undersida och inlägg får alltid sin egen webbadress som bör se ut så här: domännamn.se/namnet på inlägget. Om inläggets titel är för lång (som den inte bör vara!) bör du korta ner permlänkens namn något.
  • Tagga. Du kan lägga till taggar (till höger om textfältet om du jobbar med WordPress) som är relevanta för inlägget, det vill säga textens viktigaste nyckelord. Om du skriver om en viss produkt är det bra att ha med produkten som tagg.
  • Fetmarkera. Det kan också vara vettigt att markera textens viktigaste fraser eller ord med fet stil, men överdriv inte för det ser inte snyggt ut och är inte heller bra för sökmotorerna.
  • Länka mellan dina sidor och inlägg, inte minst från din startsida till dina undersidor. Du kan göra det från själva texten, i slutet av texten eller från en annan plats på startsidan. Och åter igen: överdriv inte!
  • Metabeskrivning – Du kan lägga till en kort säljande text som berättar vad inlägget/sidan handlar om under textfältet om du arbetar med WordPress och har installerat ett SEO-plugin. Denna beskrivning syns nämligen i träffarna på Google.
  • Installera SEO-plugins! Det här är mycket viktigt. Skaffa till exempel All in One SEO PACK eller SEO Ultimate som förenklar din SEO samt en XML Sitemap.
  • Bra och uppdaterat innehåll. Sist men inte minst bör du ha en snygg och informativ hemsida som ser proffsig ut och som innehåller bra material. Det uppskattas både av Google och av dina besökare. Se även till att uppdatera hemsidan med nytt innehåll med jämna mellanrum.

Read More