Optimera din hemsida (del 2)

I vårt förra blogginlägg skrev vi om hur du optimerar själva hemsidan för att den ska synas bättre på Google och andra sökmotorer. Här ska tjänapengaronline24.se istället visa dig hur du kan hamna högre upp på sökmotorerna och få fler besökare genom att vidta vissa åtgärder utanför hemsidan, något som kallas för Off Page SEO.

Off Page SEO för nybörjare

I grund och botten handlar Off Page SEO om att få folk att upptäcka din sajt så att de börjar länka till den från andra sajter och bloggar. Det är nämligen så att Google gillar länkar eftersom det är ett mått på hur populär en hemsida är, så ju fler länkar den har desto högre rankas den av Google och andra sökmotorer.

  • Marknadsför din hemsida på nätet. Sprid ryktet om den på Twitter, Facebook, Instagram och på andra sociala nätverk där det är enkelt att synas. Det gör att folk får upp ögonen för din hemsida vilket ökar chansen att den får besökare och kan göra att folk börjar länka till den. Google värderar inte länkar från sociala nätverk så högt (vissa säger att sådana länkar inte alls har någon betydelse) men det kan ge en fin spridningseffekt som kan göra att andra bloggar och hemsidor kanske börjar länka till dig.
  • Tipsa om din hemsida på olika forum som diskuterar ämnen som relaterar till din hemsida. Det kan ge både besökare från forumet och även länkar i långa loppet.
  • Blogga med en bloggtjänst och länka till dina hemsidor från den. Då finns det också en god chans att dina läsare börja lägga märke till din hemsida och kanske börjar länka till den.
  • Du kan även börja bygga så kallade stödsajter/satellitsajter som skriver om liknande produkter som dina huvudsajter försöker sälja och sedan länka från dem till dina huvudsajter. Du bör emellertid inte överdriva det här för sedan Googles algoritm Penguin 3.0 släpptes i höstas har massor av sajter börjat straffas för att de har för många spammiga länkar från satellitsajter.
  • Länkkataloger. Det finns en massa länkkataloger ute på nätet där du kan presentera din sajt och sedan få en länk ifrån. Det ger inte så mycket länkkraft men många har det ändå som en liten grund att stå på.
  • Länkbyte. Då kan kontakta en hemsida som har en liknande nisch och fråga om ni kan länka till varandra.
  • Köp av länkar. Det finns även sajter som rankar högt som säljer länkar. Dessa länkar brukar Google värdera högt, men var noga med vem du köper länken av så du inte blir lurad.
  • Du kan även använda dig av Googles suveräna annonssystem Adwords som gör att din sajt kan synas i annonsfälten hos Googles sökmotor när någon söker på de nyckelord du registrerat.

Read More