Placera dina annonser rätt

När du har kommit igång med din hemsida och ska börja placera affiliateannonser på den är det inte bara att slänga upp dem var som helst på sidan. Du bör placera dem på ett sätt som gör att besökaren tydligt ser dem utan att det förstör intrycket av din hemsida. Om du placerar dina annonser på fel ställen riskerar du att förlora en massa pengar som du skulle kunnat dra in om du placerat dem rätt. Nu ska tjänapengaronline24.se ge dig några bra tips på var du bör placera dina affiliateannonser, Adsenseannonser och andra banners

Annonsplacering på bloggen

Om du har en seriös blogg vars syfte inte enbart är att tjäna pengar bör du inte vara alltför aggressiv i din annonsering. Besökaren ska inte mötas av en uppsjö av annonser så fort de landar på sidan utan annonserna bör smygas in på ett mer naturligt sett.

  • Om du har någon annons som du vill ska synas var än läsaren befinner sig på din blogg kan du lägga den högt upp till vänster eller höger om dina inlägg. En annons syns tydligast om den placeras i övre vänstra hörnet, det är därför som tidningsredaktionerna ofta placerar sin viktigaste nyhetspuff där (”övre vänstra” brukar de kalla placeringen) men på vissa bloggar kan placeringen kännas lite för aggressiv eftersom det då blir det första den seriösa besökaren ser. Om du vill vara mer blygsam bör du placera annonser till högre istället.
  • Du kan anpassa sidoannonserna efter ämne när någon landar direkt på ett visst inlägg. Om du använder dig av WordPress finns det plugins som du kan använda dig av för att anpassa dina Widgets för varje inlägg.
  • Använd dig gärna av textlänkar som du bakar in direkt i texten men överdriv inte. Bloggläsare tenderar att klicka på sådana länkar eftersom de verkligen läser det du skriver om.

Annonsplacering på affiliatesajten

Om du har byggt en sajt vars syfte enbart är att tjäna pengar behöver du inte alls vara lika blygsam som om du skulle haft en seriös blogg. Eller snarare du ska inte vara blygsam alls, där är det tydliga annonser som gäller.

  • Om du vill att folk ska låna pengar via din sajt bör alla långivare/lån tydligt synas redan på startsidan, alltså inte gömmas på någon undersida. Om du är affiliate för en massa långivare bör du göra en lång lista över dem på startsidan och kort info om deras lån. Helst ska besökarna kunna klicka sig vidare direkt via en länk som ger dem mer info om långivaren (som du har skrivit om på en undersida) direkt vid annonsen. Placera då den absolut största delen av din text efter annonserna.
  • Om du bara samarbetar med några annonsörer är det vettigt att placera annonserna bredvid varandra längst upp på sidan. Annonser som radas upp efter varandra till höger och/eller vänster om texten funkar också bra men det är inte fullt lika effektivt.
  • Ibland kan det funka att placera en tunn annons mitt i texten. Det är bara att prova dig fram.
  • Om du har listat en massa produkter på din hemsida (om du har en affiliateshop) bör du lista de hetaste produkterna på startsidan och/eller ha en slider längst upp som puffar för dem. Placera gärna ett sökfilter till höger om innehållet som gör att besökarna enkelt kan filtrera fram de produkter de är intresserade av.

 

Read More