Tänk på det här innan du drar upp din sajt

Vi har många gånger skrivit om hur du kan tjäna pengar på din hemsida, men om du inte har en hemsida och vill skapa en, hur tusan ska du börja? Det ska vi tipsa dig om nu.

Tjäna pengar eller ha roligt?

Först bör du bestämma dig för vad som är viktigast för dig, att tjäna pengar på din hemsida eller bara skriva om något du är intresserad av eller brinner för. Tyvärr går de här sakerna inte alltid hand i hand. Om du till exempel vill skriva om Hmong-folkets sedvanor och historia kan det bli ganska svårt att dra in några större summor pengar. Det finns emellertid många som har lyckats tjäna ganska bra pengar på det de brinner för, t ex inom mode, träning, kost och så vidare, men då måste man verkligen skriva om intressanta saker som sticker ut lite och dessutom skriva medryckande.

Hitta din nisch

Det bästa är att hitta en balans mellan det som intresserar dig och det du kan tjäna pengar på. Om du vill skriva inom ett hårt konkurrensutsatt område bör du försöka hitta en nisch inom området. Istället för att skriva om heminredning i största allmänhet kanske du kan skriva om New England Inredning och nära angränsande områden.

Kolla om det finns annonsörer och kundunderlag för din nisch

  1. Ta reda på var pengarna finns. Registrera dig på flera affiliatenätverk och kolla vilka annonsörer som finns där. Om du är intresserad av hemredning eller bygg och vill nischa dig inom detta område ska du kolla hur många annonsörer som säljer produkter inom din nisch. Skulle du se att det finns en eller flera sådana annonsörer (och att de ger bra betalt) så är du på rätt väg.
  2. Ta reda på hur många som söker på de produkter och ämnesområden du vill skriva om på Google, det kan du göra med hjälp av Google Adwords sökordsplanerare. Om det är många som söker på viktiga sökord för din nisch är det bra, men kolla också hur stor konkurrensen är. Låg konkurrens är bra, hög konkurrens är mindre bra.
  3. Om konkurrensen är låg eller medel, många söker på din nisch och det finns pengar att hämta är det dags att sätta igång och planera hur hemsideupplägget ska se ut. Hur du gör det får du veta i nästa inlägg.

Read More