Tjäna pengar på en webbshop

Hittills har vi här på tjänapengaronline24.se gett dig en massa bra tips på hur du kan tjäna pengar på din hemsida, men om du inte har en hemsida och inte har lust att göra en heller kan du alltid starta en webbshop istället! På sätt och vis är det också en slags hemsida, men den stora skillnaden är att du säljer produkterna själv istället för att göra reklam för andra som säljer dem. Du behöver inte heller fylla sidan med en massa textmaterial och behöver inte skapa webbshoppen själv utan kan skaffa en färdig e-butik. Det här är ett utmärkt sätt att tjäna pengar online, vare sig du bara behöver lite extrapengar eller vill hitta en framtida försörjning.

Så startar du en webbshop

1. Fundera på vad du ska sälja. Googla gärna runt på nätet för att se vilka produkter som säljer bra och hämta inspiration på importsajter som alibaba.com eller på eBay. Försök gärna hitta en nisch där konkurrensen inte är så stor. Ta kontakt med olika leverantörer både Sverige och utomlands för att se vilka priser de tar för produkterna så att du kan kalkylera på dina marginaler.

2. Skapa ett litet varulager. Kontakta leverantörerna för att se om du kan få varuprover som du kan sälja och fråga om du får beställa mindre kvantiteter i början. Om du satsar på låga priser istället för snabba leveranser kan du kanske beställa produkt för produkt från en återförsäljare i till exempel Hong Kong eftersom priserna brukar vara riktigt låga där, då slipper du sitta på ett lager. Tänk bara på att du ofta måste betala tull för import från länder utanför EU, men inte på alla produkter. Exempelvis digitalkameror är befriade från tullavgifter.

3. Skaffa en webbutiken. Du kan skaffa en färdig webbshop hos till exempel Textalk eller e-butik.se, annars är det bara att googla så hittar du fler alternativ. Dessa färdiga webbshoppar kan du anpassa efter dina önskemål. Du kan även använda dig av gratislösningar som osCommerce och Zen Cart.

4.  Sätt igång och sälj! När din webbshop är klar är det bara att invänta kunder, men det är inte alltid de hittar till din butik av sig själva. Sprid budskapet på facebook, i forum, betala för reklam på andras hemsidor och använd dig gärna av Googles annonssystem AdWords och AdSense. Det kommer du förmodligen tjäna på i längden.

Read More