Tjäna pengar som affiliate (del 1)

Jag tänkte skriva några olika delar om hur man tjänar pengar på affiliates. Guiden är främst till för nybörjare, så är du redan igång med affiliatemarknadsföring så är risken stor att du inte får ut särskilt mycket av detta.

Att komma igång

Att tjäna pengar på affiliates är svårt i början men lätt när du väl kommit igång och förstått hur allt fungerar.  När jag började min tjäna-pengar-på-internet-karriär så började jag med att lägga upp Google annonser eftersom det var lättast. Efter man förstått hur det fungerade, drog in några hundralappar per månad, så hade man motivationen att gå över till affiliates. Det är alltså ett hett tips att börja med nåt lättare som inte är lika komplicerat.

Steg:

1. Skapa en nischad webbplats där du har en eller flera specifika och relaterade produkter att sälja. Blanda inte olika produkter. Har du en sajt om webbhotell ska du sälja domännamn, webbhotelll, dedikerade servrar, men inte t ex e-butiker.

2. Bli medlem i något eller flera affiliatenätverk. De affiliatenätverken jag använder hittar du till höger.

3. Hitta annonsören du vill använda dig av och ansök om partnerskap med denna.

4. Leta upp en banner eller textlänk du vill använda dig av. Du hittar dessa på ditt affiliatenätverk under respektive annonsör.

Att tänka på

  • Textlänkar presterar generellt bättre än bildbanners.
  • Det kan dröja innan du får din första sale eller lead. Jobba hela tiden på förbättringar för att leda kunden till ett köp eller lead. Tålamod är viktigt.
  • Få dig själv att framstå som en expert inom ämnet. Det ökar tillförlitligheten hos besökaren. Du vill få denne att tro att dina rekommendationer är bäst.

Fortsättning följer i del 2.

Read More