3 sätt att tjäna pengar på din hemsida

Det är enkelt att tjäna pengar på internet, framförallt om du har en eller flera hemsidor. Det finns faktiskt de som försörjer sig på sina hemsidor och om du vill bli en av dem finns det två vägar att gå. Antingen slänger du upp massor av enkla hemsidor och tjänar lite på varje sida som tillsammans genererar stora pengar eller så försöker du skapa en stor sajt som intresserar många, en typ av hemsida som uppdateras nästan dagligen, som har ett rikt innehåll och som gärna handlar om något du brinner för.

Bli affiliate

Det första du bör göra när du vill tjäna pengar på dina hemsidor är gå med i ett eller flera affiliatenätverk.  Dessa nätverk har massor av annonsörer som vill marknadsföra sig på nätet. När du har gått med i ett affiliatenätverk kontaktar du de annonsörer du vill sammarbeta med via nätverket. Om du till exempel har en sajt om datorer vänder du dig till de företag som säljer datorer.

När du har lagt upp en annons på din hemsida får du betalt varje gång någon köper något av annonsören efter att ha de har klickat på annonsen eller så får du betalt per klick. När du har annonser på din hemsida har du blivit en affiliate.

Skaffa AdSense

AdSense är Googles annonssystem. När du vill använda dig av AdSense öppnar du först ett Google-konto (om du inte redan har ett) och registrerar dig. Sedan är det busenkelt att lägga Google-annonserna på din hemsida. Du får betalt varje gång någon klickar på annonserna.

Kontakta annonsören själv och marknadsför dig

Om du har en stor seriös hemsida med många besökare kan det ibland vara värt att vända sig direkt till vissa företag och erbjuda dem annonsplats. Om din hemsida är väletablerad och har ett gott renommé är det mycket möjligt att de nappar och då kan du eventuellt ta bra betalt för själva annonsplatsen, inte för hur många klick annonsen får. Det här kan vara riktigt lönsamt.

Du kan också marknadsföra dig själv via AdSense eller på Facebook om du har en riktigt bra hemsida. Det ger fler kunder och således mer pengar.

Read More